Susanne Rosmolen Cellist

Susanne Rosmolen

Celliste Susanne Rosmolen

Susanne (1991) begon op 6 jarige leeftijd met cellospelen bij Frank van den Berg aan de muziekschool van Amersfoort. Vanaf haar 8ste speelde ze in de symfonieorkesten die aan deze muziekschool gebonden zijn. Vanaf 2005 speelde ze in het AJO (Amersfoorts Jeugdorkest) waar ze vanaf 2007 aanvoerder van de cellosectie was en vele tournees waaronder naar Italië meemaakte.

Ook op gebied van lichte muziek is Susanne erg actief. Met de Amersfoortse band d*Amorchestra verzorgde ze de muziek van verschillende theatervoorstellingen en festivals. Ze is vaste cellist van verschillende orkesten als het Noorpoolorkest, Ananse Orchestra, het strijktrio The StringLAB Project en het jazz-ensemble Yannick Hiwat Quartet(s) waarmee ze in december 2012 en 2013 succesvolle tours naar Suriname heeft gemaakt. Ze is invaller van de Rotterdamse band Re:freshed Orchestra en is te horen op diens debuut CD 'Re:Encore'. Verder speelt ze regelmatig als remplaçant bij het Metropole Orkest. 

In 2014 heeft ze met haar strijkkwartet de CD ‘We like it here’ van de Amerikaanse Grammy-award winnende band Snarky Puppy ingespeeld in de Kytopia Studio’s in Utrecht.

Verder heeft ze o.a. samengewerkt met artiesten als Herman van Veen, Maarten van Roozendaal, Matt Simons, Sabrina Starke, Ramon Valle, Iris Kroes, Sevdaliza, Shirma Rouse, Rajae El Mouhandiz, Poliana Vieira, Neda Boin, LAKSHMI, Judy Blank, Babette van Veen, Paul de Leeuw, Mara Sophie, Dillenburg, Michael League, Miguel Atwood-Ferguson, Patrick Watson en The Cinematic Orchestra. Met deze artiesten stond ze op bekende podia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Pinkpop mainstage, North Sea Jazz Club, Paaspop mainstage, Ziggodome, Amsterdam Arena, Bird, Lantaren Venster, Westergastheater, Paradiso, Carré, Concertgebouw, De Doelen en was ze te zien in televisie-programma's als 'De Wereld Draait Door' en 'RTL-Late Night'. 

Vanaf haar 16e jaar studeerde Susanne aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. Ook volgde ze masterclasses van Anner Bijlsma, Ernst Reijseger, Arnau Tomàs, David Strange, Shmuel Magen, Harro Ruijsenaars, Corine ’t Hoen, Floris Mijnders, Jeroen den Herder, Julie Albers en Xenia Jankovic, Ángel Luís Quintana, José Enrique Bouché, Jeroen Reuling, Jakob Koranyi en Mario Rio.

In het jaar 2010 trad ze op als soliste met het Amersfoorts Jeugdorkest. In februari 2010 is Susanne op tournee geweest in Nederland en Polen met het NSO (Nederlands Studenten Orkest) als aanvoerder van de cellosectie.

Verder heeft ze in de zomer van 2011 en de winter van 2012/2013 deelgenomen aan verschillende projecten van het NJO (Dutch National Youth Orchestra).

Naast orkestspel heeft Susanne veel ervaring in het maken van kamermuziek. Ze vormt samen met Danna Paternotte (viool) en Lies Braakman (piano) het pianotrio Trio Carino, waarmee ze in 2013 met de succesvolle theatervoorstelling ‘Esperienza’ heeft getourd. Bij deze voorstelling werd klassieke muziek gecombineerd met verschillende kunstvormen als dans en beeldende kunst dat live geprojecteerd werd door een VJ.

Susanne heeft in juni 2014 haar bachelorsdiploma behaald aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde Cum Laude haar masterdiploma aan het Rotterdamse Conservatorium 'Codarts' bij Jeroen den Herder in 2016.

Susanne bespeelt een cello gemaakt door de Groningse vioolbouwer Hendrik Woldring. Deze cello is voor haar gebouwd in het jaar 2010.